Prywatny Gabinet Neurologiczny w Legnicy

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI – RODO

1. WSTĘP

Szanowni Państwo!

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 94/46/WE - Dz. Urz. UE L119, zwanym dalej "RODO", podjęliśmy wszelkie możliwe starania, aby Państwa dane osobowe były właściwie chronione, a Państwo rzetelnie poinformowani o celach i zakresie ich przetwarzania, a także uprawnieniach Państwu przysługujących.

2. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Przetwarzanie Państwa danych osobowych wymaga podstawy prawnej; RODO przewiduje takie podstawy, a poniższe z nich mają zastosowanie w naszej działalności:
Państwa dane osobowe przetwarzane są w dwóch celach:
a) udzielania odpowiedzi na Państwa zapytania kierowane przez formularz kontaktowy, telefonicznie lub drogą e-mailową - podstawą prawną tych działań jest zasada, która mówi, że przetwarzanie danych jest dozwolone jeżeli jest niezbędne do realizacji wykonania usługi lub zawarcia umowy,
b) wysyłania ofert oraz innych treści marketingowych i promocyjnych - podstawą prawną tych działań jest Państwa zgoda wyrażana na formularzu kontaktowym.

3. ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem Państwa danych osobowych jest firma Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Lekarska Marta Trapszo-Myga z siedzibą przy: ul. Wrocławska 29, 59-220 Legnica, NIP: 6911996102; kontakt e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , strona internetowa: https://neurolog-legnica.pl/

4. CO TO SĄ DANE OSOBOWE?

Dane osobowe, to wszelkie dane odnoszące się do zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą zidentyfikowaną jest osoba, której tożsamość znamy. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożsamości nie znamy ale możemy poznać za pomocą środków, które mamy. Danymi osobowymi mogą więc być: imię i nazwisko, adres e-mail, adres IP komputera, itp.

5. POLITYKA "COOKIES"

5.1. Pliki "cookies" (z ang. "ciasteczka") są danymi informatycznymi, które przechowywane są na urządzeniu końcowym (np. komputerze, laptopie) i są przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Zawierają one zazwyczaj nazwę strony internetowej z której pochodzą, unikalny numer oraz czas ich przechowywania na urządzeniu końcowym. Strona internetowa pobiera w sposób automatyczny adres IP komputera, typ przeglądarki i systemu operacyjnego oraz informacje zawarte w plikach "cookies".
5.2.Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym pliki "cookies" oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator.
5.3.Pliki "cookies" wykorzystywane są w celu:
a) rozpoznania urządzenia w celu prawidłowego wyświetlenia strony internetowej,
b) wyświetlenia treści dostosowanych do odwiedzającego stronę internetową
c) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający stronę internetową korzystają z niej, co umożliwia ulepszenie jej struktury i zawartości;
5.4.Stosowane są dwa główne rodzaje plików "cookies": "sesyjne" oraz "stałe". Pliki "sesyjne" są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Pliki "stałe" przechowywane są w urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików "cookies" lub do czasu ich usunięcia.
5.5.W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików "cookies" w urządzeniu końcowym. W każdym czasie można dokonać zmiany ustawień dotyczących plików "cookies". Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Dokładne informacje na temat plików "cookies" znajdują się w sekcji "Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

6. CELE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Państwa dane osobowe przetwarzane są na potrzeby:
a) realizowanych przez nas usług medycznych, 
b) realizowania usług doradztwa w zakresie medycyny,
c) innych obowiązków wynikających z odrębnych przepisów.

7. JAKIE DANE GROMADZIMY I PRZETWARZAMY

Gromadzimy i przetwarzamy wyłącznie dane niezbędne do realizowania czynności wymienionych w punkcie 6. Mogą to być np.: dane zawarte w e-mailu.
Automatycznie są także gromadzone dane "cookies" omówione w punkcie 5. Nie wykorzystujemy żadnych danych do profilowania, czyli automatycznej oceny osoby fizycznej lub przewidywania jej zachowania.

8. BEZPIECZEŃSTWO DANYCH OSOBOWYCH I DOSTĘP DO NICH

W celu zapewnienia bezpieczeństwa przechowywania i przetwarzania Państwa danych osobowych stosujemy adekwatne rozwiązania informatyczne i techniczne pozwalające na dostęp do nich wyłącznie osób przeszkolonych i upoważnionych do ich przetwarzania, które podpisały zobowiązanie do zachowania tajemnicy, w zakresie niezbędnym do wykonania przez nich zleconych zadań.

9. CZAS PRZECHOWYWANIA DANYCH OSOBOWYCH

Sześć miesięcy od daty zakończenia usługi.
Po upływie w/w okresów dane osobowe zostaną usunięte.

10. PRAWA, KTÓRE PAŃSTWU PRZYSŁUGUJĄ

Wyrażenie przez Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych jest całkowicie dobrowolne. W każdym czasie macie Państwo prawo do:
a) wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych
b) usunięcia danych osobowych
c) wglądu do swoich danych osobowych, uzyskania ich kopii
d) aktualizacji i uzupełnienia danych osobowych
e) przeniesienia danych osobowych
f) żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych (będziemy je mogli tylko przechowywać)

Z w/w praw możecie Państwo skorzystać w dogodnej formie, np. poprzez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Przysługuje Państwu także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - GIODO.

11. ZMIANA POLITYKI PRYWATNOŚCI

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki poprzez opublikowanie na naszej stronie internetowej nowej Polityki.

 

 

Prywatny Gabinet Neurologiczny

ul. Wrocławska 29 (obok urzędu skarbowego)
(gabinet 101, 1 piętro, domofon: 101 i wcisnąć symbol dzwonka)
59-220 Legnica

 

 

Terminy wizyt do uzgodnienia po wcześniejszej rejestracji telefonicznej.

Tel. 699 684 460

 

 

 

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2019 r. | Prywatny gabinet neurologiczny w Legnicy | neurolog Marta Trapszo-Myga | neurolog Legnica

Bóle głowy, bóle kręgosłupa, blokada przeciwbólowa, leczenie migreny botoxem | Medycyna estetyczna - botoks/botox, kwas hialuronowy, mezoterapia, osocze bogatopłytkowe, fibryna bogatopłytkowa.

Strony internetowe Legnica

 

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

POLITYKA PLIKÓW "COOKIES"

„Cookies” to pliki tekstowe, dane informatyczne przechowywane w urządzeniach internautów, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pozwalają m.in. wyświetlać strony www dostosowane do indywidualnych preferencji i zidentyfikować rodzaj urządzenia użytkownika. Pliki „Cookies” zawierają najczęściej nazwę strony internetowej, własny unikatowy identyfikator oraz czas przechowywania na urządzeniu użytkownika.

„Cookies” używamy w celu optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Mają one również zastosowanie przy gromadzeniu danych statystycznych, które pozwalają identyfikować sposób korzystania użytkowników ze stron internetowych. Daje to możliwość późniejszego ulepszania zawartości witryny i jej struktury, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika. Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji i aktywności na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Oprogramowanie wykorzystywane do przeglądania stron www domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Użytkownik ma możliwość dokonać właściwej konfiguracji przeglądarki, celem zablokowania lub akceptowania plików "cookies". Właściwe informacje o obsłudze plików "cookies" oraz możliwych konfiguracjach dostępne są w ustawieniach przeglądarki. Poziom ograniczeń dotyczący stosowania plików „cookies” może wpłynąć na dostępność i funkcjonalności oferowane na stronie internetowej.